چه سوالاتی از خودم بپرسیم؟
وقتی درگیر مسائل مختلفی می شویم در میان شلوغی های ذهنی مان سوالات خوب می تواند به کمک ما بیاید. اما چگونه به سوالات خوب دست پیدا کنیم؟ و از کجا بدانیم که چه سوالاتی لازم است پرسیده شود؟ در ادامه این مقاله به این موضوع می پردازیم.
چرا سوال بپرسم؟
در محل کارم پشت میزم نشسته بودم و بسیار کلافه بودم از اینکه چقدر روزهایم کسل کننده و تکراری است و مجبورم در محل کارم کارهایی را انجام دهم که هیچ علاقه ای به آن ندارم و با خودم کلنجار می رفتم که این کار مناسب من نیست و باید به هر طریقی شغلم را تغییر دهم اما شرایط تغییر شغل را نداشتم در همان افکار بودم که متوجه شدم وارد نقش قربانی شده ام و دارم از شرایط و اوضاع و احوالم گلایه و شکایت می کنم، بنابراین یک لحظه به خودم آمدم و از خودم پرسیدم الان بهترین کاری که می توانم انجام دهم تا این شرایط برایم راحت تر بگذرد چیست؟ بنابراین با پرسش این سوال به دنبال راهکار بهتر رفتم تا بتوانم حالم را در محل کارم بهتر نگه دارم.
پرسش سوالات درست به ما کمک میکند در شرایط مختلف بتوانیم دنبال راهکارهای مناسب تری باشیم و هر چه سوالات درست تر و بهتری بپرسیم به راهکارهای بهتری هم میرسیم، بنابراین پرسش سوال خوب باعث می شود در روابط خود به درک بهتری از طرف مقابل برسید و نیز ارتباط بهتری با افراد برقرار کنید برای مثال قبل از آنکه از دیگران انتقاد کنید از خودتان بپرسید: آیا الان زمان مناسبی برای گفتن این موضوع هست؟ و آیا این انتقاد من اثرگذار هست؟ و پاسخ این سوالات می تواند مسیر ارتباط شما را تعیین کند، بنابراین سوالات درست می تواند شفافیت بیشتری برایتان فراهم کند و سردرگمی های ذهنی تان را کمتر کند.
چه سوالاتی مناسب است؟
سوالاتی که با «چرا» همراه هستند معمولاً سوالات خوبی نیستند و بیشتر فرد را به جایگاه قربانی می برند برای مثال به جای آنکه بگوییم «چرا اینقدر کارم کسل کننده هست ؟»یا «چرا اینقدر سرعت اینترنت پایین هست؟» بگویم الان بهترین کاری که می توانم انجام دهم چی هست؟
در ارتباط با دیگران نیز اینگونه است، مثلا به جای آنکه بگوییم چرا اینقدر دیر می آیی خانه! بگوییم چه اتفاقی افتاده که باعث شده دیر برسی؟
اما «چرا» در همه جا بد نیست در برخی موارد نیز نیاز است مانتد زمانی که می خواهید در ذهن خودتان به یک راهکار درستی برسید یا دیگران را درک کنید.
در موقعیت های مختلف سوالات ما تغییر میکند، اگر توانایی درک دیگران را ندارید از خودتان بپرسید او الان چه حسی دارد؟ در این لحظه چه میخواهد؟ چه مسئله ای برایش پیش آمده؟ چرا اینقدر ناراحت است؟
پرسش این سوالات می تواند به ما در درک بهتر افراد کمک کند. در مجموع سوالاتی که ما را وارد نقش قربانی می کند و باعث می شود فقط گله و شکایت کنیم، دوری کنیم و به جای آن سوالاتی بپرسیم که ما را وارد نقش رهبری کند و بتوانیم شرایط را بهتر پیش ببریم.
با تغییر سوالات ذهنی خود می توانیم احساس خوبی را به دیگران و خودمان هدیه بدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید