نشانه های هوش هیجانی پایین
به نظرت افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند چه ویژگی های رفتاری دارند؟ تا الان با هوش هیجانی آشنا شدیم و راهکارهای لازم جهت افزایش هوش هیجانی را بررسی کردیم. در این مقاله می خواهیم رفتارهای افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند را با هم بررسی کنیم.
انعطاف پذیری پایین
افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند در برابر تغییرات گارد زیادی دارند و تغییر برای آن ها کاری بسیار سخت و دشوار است. در موقعیت های مختلف توانایی هماهنگ شدن با شرایط را ندارند برای مثال اگر قیمت دلار افزایش پیدا میکند به جای پیدا کردن راهکار جهت جبران خسارت پیش آمده، درگیر نواسانات قیمت ها میشوند و از وضعیت پیش آمده گله و شکایت می کنند! و در این صورت زمان زیادی را از دست می دهند، انعطاف پذیری در همه جوانب زندگی لازم است، افرادی که در شرایط مختلف رفتارهای متناسبی دارند افراد انعطاف پذیری هستند و این گونه افراد هوش هیجانی بالایی دارند.
عجول بودن
عجول بودن از نشانه های بارز هوش هیجانی پایین است، افرادی که توانایی کنترل هیجانات خود را ندارند و دوست دارند در کوتاه ترین زمان ممکن به خواسته های خود برسند و گاهی همین موضوع مانع رسیدن آن ها به موفقیت می شود، آگاه بودن به احساس هیجانی که در وجود ماست باعث می شود بهتر آن را کنترل کنیم و برای رسیدن به خواسته خود تأمل بیشتری داشه باشیم
تاثیر پذیر بودن
برخی افراد چنان تحت تاثیر دیگران قرار دارند که توانایی تصمیم گیری در کوچک ترین کارها را ندارند، تاثیر پذیر بودن به این معناست که در اغلب کارها نظرات دیگران از نظر خود فرد مهم تر باشد و فرد نتواند بدون نظر دیگران انتخاب مناسبی داشته باشد در واقع وابسته به نظر دیگران است و حرف های دیگران بسیار بر روی فرد تاثیر می گذارد، این افراد احتمالا هوش هیجانی بالایی ندارند و در تصمیم گیری ها دچار مشکل می شوند.
کینه ای بودن
واژه کینه ای بودن واژه زیبایی نیست اما واقعیت این است که برخی افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند نادیده گرفتن کار های بد دیگران برایشان سخت است افرادی که کینه به دل می گیرند کمتر احساس آرامش می کنند و بیشتر درگیر رفتارهای نامناسب دیگران می شوند و در روابط خود نیز به مشکلات بیشتری برمیخورند، بنابراین هوش هیجانی بالا به ما میگوید اگر احساس خشم و ناراحتی دارید به احساستان آگاه باشید و شخص مقابل را نیز درک کنید در این صورت کارها و رفتارهای نامناسب دیگران در دل ما جمع نمی شود و رفتارهای مناسبی را خواهیم داشت.
نداشتن مهارت نه شنیدن
نه شنیدن هم مانند نه گفتن یک مهارتی است که نیاز به تکرار و تمرین دارد بنابراین اگر با نه شنیدن بهم میریزید و نمی توانید به مسیر خود ادامه بدهید باید روی این مهارت خود کار کنید، اما چرا این مورد به هوش هیجانی ارتباط دارد؟ وقتی مهارت نه شنیدن را نداشته باشیم با هر بار نه شنیدن دچار خشم و ناراحتی می شویم و این احساسات در صورتی که کنترل نشوند و ادامه دار باشند باعث میشوند مسیری که برایش تلاش کردیم ، به خاطر آنکه به ما نه گفتند کنار بگذاریم. بنابراین نه شنیدن هم مانند نه گفتن مهم است و باعث می شود هوش هیجانی بهتری داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید